Svijet MOSKVA DEMANTIRA

Ruski policajci pljačkali mrtve iz poljskog aviona?

Trojica ruskih policajaca uhićena su zbog zloporabe kreditnih kartica visokog poljskog dužnosnika koji je poginuo u nesreći zrakoplova predsjednika Lecha Kaczynskog 10. travnja u Rusiji, rekao je u nedjelju glasnogovornik poljske vlade Pawel Gras

Kako piše poljski dnevnik Rzeczpospolita, 6.000 zlota (1.500 eura) nestalo je s bankovnog računa Andrzeja Przewoznika, ravnatelja Poljskog odbora za skrb o nacionalnim spomen-područjima. Przewoznik je bio u poljskom izaslanstvu koje je putovalo u Katin, pokraj Smolenska, mjestu gdje je po naredbi Josifa Staljina 1940. pobijeno više tisuća poljskih časnika.

'Trojica pripadnika OMON-a (ruskih specijalnih snaga) koji su počinili taj gnusan čin odmah su uhićena, zahvaljujući suradnji poljske agencije za sigurnost i ruskih specijalnih služba', rekao je Gras za privatnu postaju Radio Zet.

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova zanijekalo je u nedjelju te informacije.

'Te informacije ne odgovaraju stvarnosti. Nijedan pripadnik policije u Smolensku nije uhićen u okviru akcija o kojima pišu glasila', ističe ministarstvo u priopćenju koje su prenijele ruske agencije.

Ministarstvo usto podsjeća da je privremeni poljski predsjednik Bronislaw Komorowski 8. svibnja odlikovao četvoricu policajaca iz Smolenska za njihov rad.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još