Svijet ABAS OPTUŽUJE

'Izrael je kriv za državni terorizam'

Palestinski predsjednik Mahmud Aabas optužio je u srijedu Izrael za "državni terorizam" prilikom napada na flotu od šest brodova koji su prevozili humanitarnu pomoć blokiranom pojasu Gaze.

"Naši ljudi bili su izloženi državnom terorizmu", kada su izralelske snage napale "Flotu slobode", rekao je Abas na otvaranju druge palestinske investicijske konferencije u Betlehemu na Zapadnoj obali.

"Flota je došla sa zapada kako bi probila blokadu Gaze. Konvoj slobode došao je probiti gospodarsku blokadu palestinskog naroda", rekao je Aabas pred brojnim arapskim i stranim investitorima.

Ovo nije prvi put da se arapska i islamska krv miješa s palestinskom krvlju u povijesti našeg sukoba, istaknuo je palestinski predsjednik.

On je pozvao na međunarodnu istragu, koju bi provelo Vijeće sigurnosti UN-a. Također je pozvao međunarodnu zajednicu da zaštiti palestinski narod koji se pita "dokad će trajati izraelska okupacija". "Čekamo na pravedan svijet. Čekali smo dugo vremena i nećemo očajavati", rekao je Abas.

Abas sljedeći tjedan putuje u Washington na sastanak s američkim predsjednikom Barackom Obamom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još