Svijet POJAS GAZE

Izrael ubio pet palestinskih militanata!

Izrael je ubio pet palestinskih militanata u utorak u Pojasu Gaze, među kojima su trojica poginula u zračnom napadu izraelskih vojnih zrakoplova, prenosi Reuters iz izvora palestinskih spasilačkih služba

Izraelska vojska potvrdila je da su dva naoružana muškarca ubijena kad su probili graničnu ogradu uz obalu, ali nije komentirala palestinska izvješća o izraelskoj raketi ispaljenoj nešto kasnije u utorak.

Palestinski liječnici tvrde da je Izrael ispalio raketu na sjeverni dio Gaze, pri čemu su ubijena tri palestinska militanta, očito pošto su pokušali ispaliti raketu na Izrael. Izraelski radio je, citirajući palestinske izvore, javio da je nastala pucnjava kad je na južni Izrael ispaljena raketa, pri čemu nije bilo žrtava.

Islamski džihad identificirao je dvojicu muškaraca kao svoje pripadnike koji su ubijeni jer su probili graničnu ogradu.

Izraelske snage sigurnosti u stanju su visoke pripravnosti u cijeloj zemlji i uzduž svih granica nakon sukoba u ponedjeljak, kad su izraelski vojnici zauzeli brodove iz humanitarnog konvoja za Gazu. U pucnjavi na brodovima poginulo je najmanje devet propalestinskih aktivista uglavnom iz Turske, a ranjeno 50-ak, što je izazvalo oštre osude iz cijelog svijeta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još