Svijet PAHOROVA ODBIJENICA

'Ne treba mi Tadić pomagati oko Kosor'

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je da njegova vlada ne treba sponzore kad je riječ o referendumu na kojem će Slovenci 6. lipnja odlučiti jesu li za arbitražni sporazum koji je lani potpisao s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, reagirajući tako na sugestije da bi se u potporu njegovoj kampanji mogao uključiti srbijanski predsjednik Boris Tadić

Odgovarajući na pitanje koje su mu nakon sastanka sa srbijanskim premijerom Mirkom Cvetkovićem u Ljubljani na konferenciji za novinare postavili srbijanski novinari, Borut Pahor je istaknuo kako ne vidi nikakvog razloga zašto bi netko s takvom pomoći posredovao u Sloveniji iako, inače, cijeni svu pomoć i potporu svjetskih čelnika.

'To je naše domaće pitanje, a referendum je ustavno pravo slovenskih građana. O tome će naši građani odlučiti po svojoj savjesti', rekao je Pahor, kod kojega je prvi put u službenom posjetu predsjednik srbijanske vlade.

Neki hrvatski mediji objavili su da SAD i Velika Britanija žele da se Boris Tadić angažira oko referenduma o arbitražnom sporazumu između Slovenije i Hrvatske kako bi pridonio pozitivnom ishodu referenduma odnosno potvrđivanju sporazuma.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još