Svijet ČIŠĆENJE GRADA

Bankok se oporavlja od sukoba

Iako je tajlandska prijestolnica Bangkok još pod dojmom prizora prošlotjednih sukoba, na njezine se ulice u ponedjeljak polako vraća uobičajena živost

Nakon sveobuhvatna čišćenja grada tijekom vikenda ulice su ponovno otvorene za promet koji se polako normalizira, a broj redarstvenika na ulicama znatno je smanjen.

U gradu koji je još pod dojmom vojne akcije protiv 'crvenih košulja' u srijedu i nereda koji su izbili nakon nje više nema vidljivih tragova logora u središtu Bangkoka koji su protuvladini prosvjednici bili zauzeli i odakle su nekoliko tjedana tražili ostavku premijera Abhisita Vejjajive.

Škole, javne službe i banke opet rade, kao i australsko i japansko veleposlanstvo blizu bivše 'crvene zone'. Očekuje se da će se britansko veleposlanstvo otvoriti u utorak. U središtu prijestolnice, gdje su neke trgovine i tvrtke tjednima bile zatvorene, trgovci su opet iznijeli svoje tezge na nogostupe, vrativši gradu uobičajen izgled i živost.

Od početka prosvjeda crvenih košulja u ožujku i rastjerivanja prosvjednika život je izgubilo najmanje 88 osoba, a oko 1900 je ozlijeđeno.

'Crvene košulje', koje okupljaju uglavnom seljake i radnike, predbacuju eliti u Bangkoku da sebi prisvaja plodove gospodarskog rasta zemlje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još