Svijet BALVANIMA ZA BOLJITAK

Lijanovići zbog izmjena ustava prijete blokadom

Narodna stranka 'Radom za boljitak' (NSRZB) koju vode braća Ivanković-Lijanović ocijenila je kako je dogovor o novom načinu glasovanja hrvatske dijaspore zapravo "izdaja nacionalnih interesa Hrvata iz Bosne i Hercegovine" te je za to optužila i HDZ Hrvatske i HDZ BiH najavivši istodobno prosvjede poput blokade cesta

"Zaprepašteni smo odlukom HDZ BiH da podrži odluku HDZ Republike Hrvatske kojom se za preko dvjesto tisuća Hrvata iz Bosne i Hercegovine ukida pravo glasa za Sabor Republike Hrvatske a sadašnjih dvanaest saborskih mandata smanjuje se na tri", izjavio je Jerko Ivanković Lijanović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

U priopćenju dostavljenom medijima iz središnjice NSRZB u Širokom Brijegu stoji kako ta stranka "neće prihvatiti ovakvo poniženje odnosno još jednu u nizu prijevara HDZ-a".

"Nećemo prihvatiti diskriminaciju u Ustavu RH kojom nas se želi preseliti iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, kako bi po Ustavu bili jednaki. Razmotrit ćemo i blokadu magistralnog puta kroz Neum kako bi zaustavili sramotnu odluku HDZ BiH i HDZ-a Republike Hrvatske", najavio je Lijanović.

Hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj ubuduće će izvan države moći glasovati isključivo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a hrvatski državljani koji žive izvan Hrvatske imat će zajamčena tri mjesta u Saboru.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još