Svijet DOBRO ČUVANA TAJNA

Majka Lecha Kaczynskog još ne zna za njegovu smrt

Šest tjedana nakon nesreće poljskog zrakoplova u Rusiji, koja je stajala života 96 osoba među kojima i predsjednika Lecha Kaczynskog, njegova bolesna majka još uvijek ne zna da je poginuo, otkrio je u subotu brat blizanac pokojnog predsjednika Jaroslaw Kaczynski

"Mama još uvijek ne zna da je Lech mrtav. Već je dugo lošeg mentalnog zdravlja i mislila je da sam ja Lech, što se nikad prije nije dogodilo", izjavio je Jaroslaw Kaczynski u intervjuu za dnevnik Superexpress.

Jadwiga Kaczynska (84) u bolnici je već više od dva mjeseca. "Sad je u boljem mentalnom stanju i morat ću joj sljedećih dana reći istinu. Jako strahujem od toga", priznao je Kaczynski, bivši premijer i kandidat na predsjedničkim izborima 20. lipnja na kojima će se birati nasljednik njegova brata.

Četiri tjedna prije izbora, konzervativac Jaroslaw Kaczynski (61) u ispitivanjima javnoga mnijenja dobiva 30 do 36 posto glasova i zaostaje za favoritom, liberalom Bronislawom Komorowskim (57), predsjednikom parlamenta i v.d. predsjednika države, kojemu predviđaju 46 do 50 posto glasova.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još