AIR INDIA SKLIZNUO S PISTE

U padu aviona 158 mrtvih i 8 preživjelih

22.05.2010 u 09:22

Bionic
Reading

U nesreći zrakoplova kompanije Air India Express, koji se srušio prigodom slijetanja u zračnu luku u južnom indijskom gradu Mangaloreu u subotu ujutro, poginulo je 158 ljudi, a osam je preživjelo

Boeing 737-800 sa 160 putnika i šestero članova posade na letu iz Dubaija nakon slijetanja nije se uspio zaustaviti na sletnoj stazi, mokroj od guste kiše, i završio je u šumi neposredno izvan granica aerodroma. Pritom se raspolovio i zapalio.

"Nismo se nadali da ćemo preživjeti, ali preživjeli smo", rekao je jedan od putnika za lokalnu televiziju. "Avion se raspolovio i iskočili smo van. Čim je sletio to se dogodilo u roku od nekoliko sekundi", kazao je.

Svi su putnici bili Indijci, od kojih su mnogi radili u zemljama Zaljeva, izjavio je jedan dužnosnik Air Indije u Dubaiju. Pilot je bio Srbin i to navodno vrlo iskusan i dobro obučen za slijetanja na kratkim pistama, kakva je ona u zračnoj luci u Mangaloreu

Air India Express je niskotarifni ogranak Air Indije, nacionalnog indijskog zračnog prijevoznika. Osnovana je prije pet godina i ovo joj je prva nesreća.