VELEPOSLANIK DOBRA SRCA

Hrvat junak mjeseca u Maleziji

20.05.2010 u 20:10

Bionic
Reading

Veleposlanik Hrvatske u Maleziji Željko Bošnjak postao je junak mjeseca u toj zemlji, a prostor je, zbog plemenita čina, dobio i u tamošnjim dnevnim listovima

Borneo Post objavio je tako na naslovnoj stranici priču u kojoj je Bošnjak pokrenuo akciju kojom je od članova svoje obitelji, prijatelja i poslovnih ljudi koje poznaje prikupio novac te izgradio kuću siromašnoj obitelji Roheada Nica Dominika, 13-godišnjeg dječaka koji boluje od neizlječive bolesti thalassaemije.

Čitava priča stigla je i na Facebook, a nakon što je sve sretno okončano Bošnjak je kazao 'kako je nakon dirljiva susreta s dječakom i njegovim roditeljima, u siječnju ove godine, bio potpuno utučen te je razmišljao o tome što može učiniti za njih' da bi na kraju odlučio pomoći im sagraditi novu drvenu kuću na pilonima.

'Nikad nisam mogao zamisliti da netko može biti toliko siromašan dok nisam došao njima u goste i vidio kuću koja je puštala na sve strane. Osmijehe na njihovim licima kada smo im predali novu kuću nikad neću zaboraviti i ta slika zauvijek će ostati u mom srcu', zaključio je Bošnjak.

Ova priča sasvim je u suprotnosti od one koja je prije nekoliko godina procurila u medije kada se jednom tjedniku obratila Bošnjakova sada bivša supruga Dubravka Bariša koja ga je za njihova zajednička života u Kanadi prijavila policiji zbog fizičkog i psihičkog zlostavljanja. Bošnjak je tada sve demantirao.