Svijet GRAĐANI BIH UVJERENI

'Država nam ide krivim smjerom'

Većina građana Bosne i Hercegovine drži kako njihova zemlja sada ide u krivom smjeru a izlaz iz takve situacije vide uglavnom u što bržem priključenju BiH Europskoj uniji i NATO-u, rezultati su istraživanja koje je proveo bosanskohercegovački ured američke nevladine organizacije Nacionalni demokratski institut (NDI)

Kako je u srijedu priopćeno iz sarajevskog ureda NDI, ta je organizacija tijekom travnja provela ispitivanje među tisuću i pol građana BiH a na pitanje vjeruju li da njihova zemlja ide u pravom smjeru njih čak 82 posto odgovorilo je negativno.

Građani BiH izrazito su nezadovoljni djelovanjem vlasti i to na svim razinama a posebice joj zamjeraju neučinkovitost u rješavanju problema nezaposlenosti i kriminala.

U priopćenju NDI ističe se kako su pitanja zaštite nacionalnih interesa odnosno interesa entiteta zapravo dobila vrlo nisko mjesto na ljestvici problema koje građani smatraju bitnima.

Priključenje Europskoj uniji i NATO-u i dalje su ciljevi o kojima većina ispitanika nema dvojbi.

Za priključenje BiH EU tako se izjasnilo se 65 posto ispitanika

Potpora priključenju NATO-u nešto je slabija pa taj proces u cijelosti podupire 45 posto ispitanika a djelomice njih 23 posto.

U odnosu prema NATO-u i dalje su različita stajališta među ispitanicima iz dva entiteta pa se, primjerice, u Republici Srpskoj priključenju NATO-u izrazito protivi 41 posto ispitanika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još