Svijet NA PUTU PREMA GORE

Raste rejting Pahorove stranke

Stranka slovenskog premijera Boruta Pahora smanjila je u mjesec dana velik zaostatak u odnosu na najjaču oporbenu stranku, a nešto veću potporu nego prošli mjesec uživa i Pahorova koalicijska vlada, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja koje je u ponedjeljak objavilo ljubljansko 'Delo'.

Kad bi se parlamentarni izbori održali sada, a ne za dvije godine do kada traje redovan mandat sadašnje vlade, za Pahorove Socijalne demokrate (SD) glasovalo bi 17,8 posto ispitanika, a za Slovensku demokratsku stranku (SDS) oporbenog čelnika i bivšeg premijera Janeza Janše 19,1 posto, pokazala je svibanjska telefonska anketa, provedena prošli tjedan na 700 ispitanika.

Rejting Pahorovog SD-a i vlade bio je u padu od prošle jeseni zbog ekonomske krize, no stranka je smanjila svoj zaostatak u odnosu na Janšinu u odnosu na prošli mjesec. Tada je samo 13 posto ispitanika izjavilo da bi glasovali za Pahorovu stranku, a Janšinoj je svoj glas dalo čak 21,3 posto. Nešto bolji rezultati u ispitivanju 'Dela' zabilježeni su i u odnosu na povjerenje koje među biračima uživa Pahorova vlada, ali još uvijek skoro dvije trećine ispitanika smatra da ona ne radi kako treba.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još