TRAGEDIJA U DETROITU

Policija ubila sedmogodišnju djevojčicu

17.05.2010 u 09:37

Bionic
Reading

Policija američkoga grada Detroita u nedjelju je prilikom racije ubila sedmogodišnju djevojčicu

Djevojčica Aiyana Jones ubijena je tijekom jedne istrage ubojstva, a policija je imala nalog za pretragu prostorija u kojima se zločin dogodio. Policija je tragala za ubojicom 17-godišnjeg učenika Jareana Blakea koji je ubijen u petak pred svojom djevojkom.
Prve informacije govore da su članovi specijalnih postrojbi detroitske policije prišli kući za koju su smatrali da se u njoj krije osumnjičenik te su se navodno prema zakonu oglasili da se spremaju ući unutra.

Nakon upada u kuću policajci su naišli na 46-godišnju ženu, a ono što se dalje dogodilo je predmetom istrage, ali prema policijskim izvorima izgleda da je došlo do neke vrste kontakta između nje i policajca te je pištolj opalio i ustrijelio u vrat sedmogodišnju djevojčicu.

'Upali su na vrata bacajući granate za omamljivanje, koje nakon bučne eksplozije istovremeno puštaju dim i zabljesnu jarkom bijelom svjetlošću, i pucajući te su ubili moju kćer', rekao je Charles Jones.

On tvrdi da su policajci upali u pogrešnu kuću, ali policija navodi da je 34-godišnji osumnjičenik za smrt 17-godišnjeg učenika pronađen i uhićen u kući. Također je pronađeno i vozilo koje ga povezuje sa zločinom. Policija je izrazila žaljenje obitelji te je navela da se nad policajcem provodi istraga.