Svijet HRVATSKO-SLOVENSKI SPOR

Komisija preporučuje Hrvatskoj tajnu diplomaciju

  • Autor: Hina
  • 22.1.2009 14:24:05
  • 22.1.2009 14:24:00

U osjetljivim političkim pitanjima poput hrvatsko-slovenskog graničnog spora postoji vrijeme za tajnu i javnu diplomaciju, a sada smo u fazi tajne diplomacije, izjavila je u četvrtak glasnogovornica povjerenika za proširenje Ollija Rehna

'Vjerujem da u osjetljivim političkim pitanjima postoje trenuci za tajnu i za javnu diplomaciju. U ovom pitanju sada smo u fazi tajne diplomacije', izjavila je Krisztina Nagy, objašnjavajući zbog čega Komisija u ovom trenutku ne želi reći nikakve pojedinosti oko zamisli povjerenika Rehna za rješavanje slovensko-hrvatskog graničnog problema, zbog kojega su blokirani hrvatski pristupni pregovori s EU-om.

Nagy je ponovila izjave povjerenika Rehna, izrečene u srijedu u Ljubljani i ponovljene u priopćenju Europske komisije u četvrtak ujutro, u kojima izražava spremnost Komisije u rješavanju toga pitanja ako to žele obje strane.

Rehn je nenajavljeno došao u Zagreb u srijedu navečer nakon posjeta Ljubljani, gdje je razgovarao s najvišim slovenskim dužnosnicima.

Nakon tih razgovora rekao je da je iznio zamisli koje bi mogle pridonijeti rješenju problema slovenske blokade hrvatskih pristupnih pregovora s EU, ali nije htio govoriti o pojedinostima, nego je samo rekao da ih treba prenijeti i hrvatskoj strani te da za njihov uspjeh treba vremena.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još