STRAH OD TERORIZMA

Panika u New Yorku zbog sumnjivog automobila

14.05.2010 u 08:11

Bionic
Reading

Njujorška policija zatvorila je promet oko Union Squarea, na jugu Manhattana, u četvrtak navečer i petak ujutro da ispita sumnjivi automobil, ali ga je par sati poslije otvorila budući da je utvrdila da automobil ne predstavlja opasnost, priopćeno je

Mjesna glasila pišu da su na stražnjim sjedalima automobila bile dvije plinske boce zbog čega je policija pozvala u pomoć pirotehničare.

No policija je utvrdila da 'nema opasnosti' budući da je pronašla vlasnika automobila, rekao je glasnogovornik policije.

Policijski načelnik koji je bio na mjestu događaja, a htio je ostati anoniman, rekao je da nije riječ o bombi, već da je 'netko učinio nešto, a nije znao da to ne bi smio'.

Američka savezna policija izvršila je u četvrtak nekoliko pretresa na sjeveroistoku SAD-a u okviru istrage o neuspjelom atentatu na Times Squareu u New Yorku 1. svibnja, u kojima su uhićene tri osobe.

Za taj pokušaj atentata sumnjiči se Faisal Shahzad, tridesetogodišnji Amerikanac pakistanskog podrijetla koji je uhićen dva dana poslije u trenutku kada se ukrcavao u zrakoplov za Dubai. Optužen je za pokušaj uporabe oružja za masovno uništenje i policija ga još ispituje.

Američki ministar pravosuđa Eric Holder izjavio je u nedjelju da SAD sada posjeduje dokaze da pakistanski talibani stoje iza neuspjelog atentata u New Yorku.