Svijet THE AUSTRALIAN

Kapetan Dragan skrivao se u čamcu

Optuženik za ratne zločine Dragan Vasiljković, poznat i kao Kapetan Dragan, skrivao se u čamcu, piše u četvrtak australski list The Australian, nedaleko od Yambe u sjevernom dijelu Novog Južnog Walesa, a pronađen je nakon četverodnevne tajne operacije nadzora Australske savezne policije

Vasiljković je prebačen u zatvor u Novom Južnom Walesu, gdje bi trebao čekati izručenje Hrvatskoj, nakon što je proveo noć u pritvoru u Coffs Harbouru.

On se skrivao nedaleko od grada Yambe, manje od stotinu kilometara sjeverno od Coffs Harboura, a pronađen je i uhićen u srijedu u 17 sati po lokalnom vremenu. Četrdesetak policajaca bilo je uključeno u potragu za Vasiljkovićem.

Tijekom potrage policija je pretražila okolicu Coffs Harboura, pregledala je snimke nadzornih kamera i razgovarala je s članovima srpske zajednice.

Hrvatska je zahtjev za izručenjem Australiji uputila još 2006, a Vasiljković je optužen za ratne zločine nad zarobljenim hrvatskim vojnicima i policajcima u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. te za ratni zločin protiv civila.

Dragan Vasiljković rođen je u Beogradu, a ima australsko i srpsko državljanstvo. U Australiji je koristio ime Daniel Snedden.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još