Svijet POTVRĐEN ZAKON O ŠTEDNJI

Grčka policija suzavcem po prosvjednicima

Zastupnici u grčkom parlamentu prihvatili su u četvrtak ključan zakon o mjerama štednje potreban da Grčka dobije 110 milijardi eura zajmova za pomoć od drugih zemalja euro-zone i Međunarodnog monetarnog fonda.

Zakon je donesen s 172 glasova za i 121 protiv. Premijer George Papandreu isključio je troje svojih zastupnika koji su se suzdržali od glasovanja, izbacivši ih iz zastupničkog kluba njegove Socijalističke stranke.

Nakon tog poteza premijer ima 157 od 300 zastupnika u parlamentu. Grke su razgnjevile mjere štednje kojima se smanjuju plaće i mirovine zaposlenih u javnim službama i povećavaju porezi. Tijekom glasovanja pred parlamentom zbog mjera je prosvjedovalo tisuće Grka.

Grčka policija suzavcem je pokušavala rastjerati prosvjednike ispred parlamenta koji su se okupili u znak prosvjeda protiv najavljenih vladinih strogih mjera štednje, javljaju agencije.

Ispred parlamenta se okupilo oko 150 prosvjednika koji su bocama i kamenjem napali interventnu policiju, pokušavajući prodrjeti kroz njihov kordon.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još