Svijet SOLIDARNOST NA DJELU

Slovenci dostavili hranu hrvatskim pomorcima

Slovenski Sindikat pomoraca solidarizirao se s hrvatskom posadom broda "Sol Trader" i platio hranu i vodu za posadu koju će sutra dostaviti na brod, izjavio je tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzaduro

Brodu "Sol Trader", čiji je vlasnik kapetan Igor Govorčin iz Rijeke, 8. siječnja zabranjeno je isploviti iz koparske luke zbog duga dvjema tvrtkama iz Kopra. Kako je jučer izjavio Brazzaduro, vlasnik Igor Govorčin dužan je posadi plaću za prošla tri mjeseca, ukupno oko 50.000 dolara.

Komentirajući pak jučerašnju izjavu vlasnika broda da pomorci imaju dosta hrane i vode i da će imati i dalje, Brazzaduro je rekao kako "vlasnik broda očito laže te da su pomorci poručili da su zalihe na brodu na razini 'splačina'".

Govorčin je, naime, jučer rekao da su "hrana i voda za deveteročlanu posadu osigurani i da će tako biti i ubuduće".

Posada broda "Sol Trader" danas je dobila mogućnost komunikacije s kopnom, to jest zapovjedniku broda poslijepodne će biti osiguran prijelaz do obale, izvijestio je Brazzaduro.

Po njegovim riječima, zapovjednik broda "Sol Trader" odmah će uspostaviti vezu s odvjetnikom kako bi se zaštitila prava posade tog broda.

Za pomake u nastaloj situaciji može se ponajprije zahvaliti medijima, istaknuo je tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske i koordinator ITF-a za Hrvatsku kapetan Predrag Brazzoduro.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još