RUSKI POLITIČAR

'Oteli su me izvanzemaljci u žutim skafanderima'

06.05.2010 u 12:56

Bionic
Reading

Ruski zastupnik Andrej Lebedev pozvao je vlasti u zemlji da provjere mentalno zdravlje ekscentričnog predsjednika ruske republike Kalmikije Kirsana Iljumžinova koji tvrdi da se susreo s izvanzemaljcima i provozao u njihovom svemirskom brodu, javlja u četvrtak ruski tisak.

Iljumžinov, koji čvrstom rukom upravlja tom republikom na Kaspijskom moru često je pričao kako se 1997. susreo s izvanzemaljcima i u njihovoj letjelici proveo nekoliko sati, o čemu je javno govorio krajem travnja na ruskoj televiziji.

'Molim vas da objavite je li šef države Kalmikije podnio izvješće administraciji predsjednika na temu svojih kontakata s izvanzemaljskom civilizacijom', kazao je Andrej Lebedev, zastupnik ultranacionalističke stranke LDPR u obraćanju vlastima koje su preuzeli mediji.

'Ako se radi o šali ja je ne razumijem. Naša parlamentarna skupina smatra da treba preispitati zdravlje, ali i psihičko stanje čelnika regija', izjavio je za dnevnik Komsomolskaja Pravda.

Kirsan Iljumžinov koji vodi Kalmikiju zadnjih 17 godina tvrdi već desetak godina da se susreo s izvanzemaljcima 'u žutim skafanderima' s kojima je komunicirao telepatski, prije nego se provozao u njihovu svemirskom brodu, 'nekoj vrsti poluprozirne cijevi'.

Iljumžinov je ujedno i predsjednik Međunarodne šahovske federacije od 1995.