Svijet ZBOG UBOJSTVA 15 BOŠNJAKA

Trojica bosanskih Srba uhićena za ratni zločin

Trojica bosanskih Srba uhićena su u srijedu na području Banje Luke pod sumnjom da su tijekom rata u Bosni i Hercegovini ubili 15 zarobljenika, potvrđeno je iz sjedišta Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) čiji su pripadnici i obavili uhićenje.

Uhićenje je obavljeno na temelju naloga tužiteljstva Unsko-sanske županije koje vodi istragu o otmici i ubojstvu petnaest Bošnjaka koje su u listopadu 1995. godine zarobili pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS).

Lokalni mediji izvijestili su kako su privedeni Lazar Ristić rođen 1933. godine, Petar Arsenić rođen 1961. godine i Predrag Dević rođen 1959. godine.

"Oni se sumnjiče da su od pripadnika VRS u mjestu Kuhari oteli a potom i lišili života petnaest osoba bošnjačke nacionalnosti koje su bile angažirane na radnoj obvezi", kazala je glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija.

Tužitelj Jasmin Mesić koji vodi istragu kazao je kako su prikupljeni dokazi da su trojica uhićenih petnaestorici Bošnjaka s područja Sanskog Mosta zapovijedili da siđu s ceste na jednu livadu te da legnu na zemlju a potom su im pucali u leđa i sve ih na mjestu ubili.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još