ZAPADNA OBALA

Izraelci podmetnuli požar u džamiju?

04.05.2010 u 13:20

Bionic
Reading

Prije zore u utorak je na Zapadnoj obali izbio požar u džamiji, a za što je palestinski dužnosnik optužio izraelske doseljenike

Incident se dogodio dok američki izaslanik pokušava ponovno pokrenuti bliskoistočne mirovne pregovore. Izraelska vojna uprava na Zapadnoj obali otvorila je istragu da utvrdi radi li se o podmetnutom ili slučajnom požaru, naveo je izraelski vojni radio.

Svjedoka požara nije bilo, a palestinski dužnosnici pretpostavljaju da su ga podmetnuli izraelski doseljenici.'Doseljenici su zapalili džamiju. Svjedoci su čuli buku automobila oko 3 ujutro i vidjeli ih da pale knjige. Najveći dio džamije je uništen', rekao je načelnik tog mjesta.

Sredinom travnja su izraelski doseljenici uništili jednu džamiju blizu Nablusa, u sjevernom dijelu Zapadne obale. Napisali su na hebrejskom ime proroka Muhameda i nacrtali Davidovu zvijezdu.

Posebni američki izaslanik George Mitchell doputovao je u ponedjeljak u Izurel kako bi pokrenuo neizravne mirovne pregovore. Arapska liga prihvatila je u subotu pregovore koji će se odvijati uz posredovanje SAD-a te se očekuje da oni uskoro i počnu.