Svijet KRVAVO U AFGANISTANU

Osam civila poginulo u eksploziji mine

Osmero civila izgubilo je život u nedjelju navečer u eksploziji mine kućne izrade pri prolasku njihova minibusa na istoku Afganistana, izvijestili su u ponedjeljak agencija France Presse i mjesne vlasti, dok je istodobno norveška vojska objavila da su u sukobima na sjeveru zemlje ranjena osmorica norveških vojnika

'U nedjelju navečer minibus je naišao na minu postavljenu na cesti za Zurmat. Poginulo je osmero civila', rekao je Gulam Dastagir Rustamiar, zamjenik načelnika policije pokrajine Paktije. Ranjeno je četrnaest osoba, po policijskom čelniku.

Četiri muškarca, dvije žene i dvoje djece poginulo je u eksploziji, a osam osoba je primljeno u bolnicu radi liječenja, rekao je Mohamad Nader. U napadu na sjeveru Afganistana ranjena su osmorica norveških vojnika, od kojih dvojica teško, priopćila je u ponedjeljak norveška vojska.

Sukob koji je trajao šest sati izbio je u nedjelju kada se norveška vojna ophodnja trebala sastati s afganistanskim sigurnosnim snagama u okrugu Gormahu. Dvojica vojnika su teško ranjena, a šestorica lakše, dodaje norveška vojska.

Norveški vojnici uspjeli su se izvući nakon slanja zračne potpore. Norveška u Afganistanu ima sastavnicu s petstotinjak ljudi, uglavnom u Kabulu i na sjeveru zemlje. Petorica njezinih vojnika poginula su u okviru ISAF-a, utemeljenog koncem 2001.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još