Svijet POKUŠAO IH ZAPALITI

Treći stravičan napad na djecu u tri dana!

  • Autor: tportal.hr
  • 30.4.2010 9:54:58
  • 30.4.2010 8:01:05

Kineski seljak čekićem je u petak napao petero djece u vrtiću u pokrajini Shandong na istoku zemlje, a zatim se spalio. To je treći napad na djecu u Kini u protekla tri dana, javili su državni mediji

Službena agencija Xinhua je javila da je napadač zgrabio dvoje djece i držeći ih polio samog sebe benzinom i zapalio se. Odgojitelji su uspjeli odvojiti djecu od njega i spasiti ih. Ozlijeđena djeca su izvan su životne opasnosti.

Xinhua navodi da je napadač identificiran kao Wang Yonglai, poljoprivrednik iz istog mjesta u kojem je napad izvršen, ali ne iznosi druge pojedinosti.

U četvrtak je u gradu Taixingu u pokrajini Jiangsu nezaposleni 47-godišnjak nožem napao djecu u vrtiću i ranio ih 29, od kojih je petero u teškom stanju. Sva ranjena djeca stara su četiri i pet godina.

U srijedu je u gradu Leizhou na jugu zemlje 33-godišnji Chen Kangbing ušao u osnovnu školu i nožem ranio 15 đaka i jednog nastavnika. Kanbing je bivši učitelj koji je na bolovanju od 2006. zbog mentalnih problema. Taj se napad dogodio istog dana kad je jedan muškarac smaknut jer je prošlog mjeseca u napadu nožem na učenike osnovne škole prošlog mjeseca u gradu Nanpingu na jugoistoku Kine ubio osmero djece. Taj je napad šokirao Kinu jer je osmero djece umrlo, a sam napadač nije bio registriran ni kao nasilan ni kao mentalni bolesnik. Na suđenju je Zheng Minsheng rekao da je djecu napao i ubio jer je bio nesretan što ga je djevojka napustila, a njena bogata obitelj se prema njemu loše ponašala. Osuđen je smrt, a kazna je izvršena u srijedu, oko mjesec dana nakon njegova zločina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još