Svijet NAKON SEDAM GODINA

Komisija za granice Hrvatske i Srbije opet radi

Šesta sjednica Međudržavne diplomatske komisije za identifikaciju-utvrđivanje granične crte i pripremu Ugovora o državnoj granici između RH i Republike Srbije održana je u četvrtak u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, prvi put nakon sedmogodišnjeg prekida u radu, priopćio je MVPEI

Voditelji izaslanstava, državni tajnik za politička pitanja u MVPEI-u Davor Božinović i pomoćnik ministra vanjskih poslova i šef sektora za bilateralnu suradnju u srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova Zdravko Ponoš, izrazili su zadovoljstvo što je Komisija, osnovana još 2001. godine, nastavila s radom, te su naglasili spremnost da rad na rješavanju pitanja granice bude nastavljen.

Na sjednici je bilo riječi o rezultatima dosadašnjeg rada Komisije i o načinu na koji će dalje raditi. Pored toga, članovi Komisije su razmotrili aktualno stanje na granici koje su u sigurnosnom dijelu ocijenili dobrim.

Također, na sjednici su razmatrani načini daljnje suradnje kada je riječ o pograničnom prometu i graničnim prijelazima, stoji u priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još