JOŠ JEDNA ISTRAGA ZBOG FACEBOOK-a

'Tadiću, snajper te čeka!'

27.04.2010 u 16:46

Bionic
Reading

Prijetnje na društvenoj stranici Facebook nisu usmjerene samo na bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, prijeti se i srpskom predsjedniku Borisu Tadiću, zbog čega se aktivirala i srpska policija

Glasnogovornica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da se na Facebooku pojavila grupa pod nazivom 'Tadiću, džaba ti blindirana mečka, kad otvoriš vrata, snajper te čeka'.

'Očekujemo da reakcija državnih organa bude najžešća i najoštrija i u ovom smislu trebaju reagirati sve nadležne institucije, od sigurnosnih do pravosudnih, ali također očekujemo oštru reakciju i političkih stranaka i medija', rekla je Trivan u Skupštini Srbije.

'U javnosti postoji ozbiljna zamjena teza krivaca i žrtava. Danas se svi, čak i oni koji ugrožavaju tuđu sigurnost, pozivaju na vlastitu ugroženu sigurnost, a jasno je tko je danas u Srbiji ugrožen i zbog čega', napomenula je Trivan.

Glasnogovornica je istakla da Tadić, Vlada Srbije i vladajuća većina vode najoštriju borbu protiv organiziranog kriminala i mafije i da se zbog toga nalaze na udaru.

Prema njezinim riječima, postoje i neke paralelne strukture podrške organiziranom kriminalu, a da bi država borbu dobila i da bi iz nje izašla kao pobjednik, mora imati podršku javnog mnijenja za to što čini.

'Stvari su vrlo jednostavne - ova vlada je pokrenula vjerojatno najveću akciju u povijesti protiv organiziranog kriminala, koji ima svoje pipke u svim segmentima društva, i naravno da se u tom smislu razni segmenti društva javljaju i kreiraju takvo javno mnijenje u kojem imate prijetnje i slično. Bitno je da imamo apsolutno podršku javnog mnijenja i da jasno definiramo tko prijeti, odakle i zašto dolaze te prijetnje', rekla je Trivan.