Svijet KRITIKE NA VLADIN RAČUN

Grci ne odobravaju zaduživanje kod EU i MMF-a

Većina Grka ne odobrava odluku svoje vlade o traženju financijske pomoći od EU-a i Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF), pokazalo je prvo istraživanje javnog mišljenja provedeno nakon zahtjeva za aktiviranjem mjera pomoći

Istraživanje je pokazalo i sve veći pritisak na vladu premijera Georgea Papandreua, u čiju sposobnost da riješi dužničku krizu koja prijeti solventnosti Grčke i potresa eurozonu, Grci imaju sve manje povjerenja.

Nakon višetjednog opiranja pomoći izvana, unatoč krizi u zemlji, Papandreu je u petak popustio pritisku tržišta, zatraživši od grčkih partnera u eurozoni i MMF-a da aktiviraju paket pomoći.

Od 1.400 ispitanika istraživanja, 60,9 posto je izjavilo kako je protiv takve vladine odluke. Istraživanje je za Mega TV provela tvrtka Greek Public Opinion.

Papandreu i dalje kao političar uživa visoku potporu Grka - 50,8 posto, što je samo malo manje u odnosu na istraživanje GPO-a iz ožujka kada je iznosila 52 posto. I popularnost njegove stranke PASOK neznatno je pala sa 31,8 posto u ožujku, kada je vlada uvela oštre mjere poput zamrzavanja mirovina, povećanja poreza i smanjenja plaća, na 30,6 posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još