DO POSLJEDNJEG DAHA

Mladić prijetio djeci svojih zaštitnika

20.01.2009 u 17:40

Bionic
Reading

Mreža pomagača ratnog zločinca Ratka Mladića sve je manja i slabija kako se srbijanski istražitelji približavaju tom haaškom bjeguncu koji se otuđio i prijetio čak svojim zaštitnicima, rekao je u utorak Rasim Ljajić, predsjednik srbijanskoga Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom

BEOGRAD - Po Ljajićevim riječima, Mladić je čak prijetio djeci svojih pomagača kako bi se osigurao da ne otkriju gdje se nalazi.

"Negdje prije 2002., dok se (Mladić) skrivao u vojnim objektima, postrojio je sve časnike koji su mu pomagali u skrivanju, uperio je prst na svakog od njih i rekao da će nauditi čak i njihovim unucima ako se usude odati podatke o tome gdje se skriva", kazao je Ljajić u intervjuu za agenciju Reuters.

Beograd sada zna više o kretanju Mladića nego prije šest mjeseci, ustvrdio je.

"Mladić vjeruje samo malenu broju ljudi. Svjestan je da bi veća mreža pomagača našim službama samo olakšala posao", rekao je Ljajić.

Srbija je potpisala u travnju preliminarni sporazum s EU-om, ali je Bruxelles priopćio da će odmrznuti trgovinske povlastice tek kad budu uhićeni haaški bjegunci Ratko Mladić i Goran Hadžić.

"Nema obavijesti o tome gdje je Hadžić, ali provjeravamo neke podatke da se skrivao, osim u Srbiji, u još trima zemljama", rekao je Ljajić.