MEKSIKO

U zasjedi ubijena šestorica policajaca i civil

24.04.2010 u 11:24

Bionic
Reading

Šestorica policajaca i jedan civil ubijeni su u petak u zasjedi u središtu Juareza u sjevernom Meksiku

Četvorica federalnih policajaca, lokalni policajac i 17-godišnji civil umrli su na mjestu napada, a još jedan federalni policajac preminuo je u bolnici.

Policijska patrola upala je u zasjedu na jednom gradskom križanju. Policajce je navodno prije napada zaustavio ulični prodavač zatraživši njihovu pomoć, a tada je nekoliko naoružanih muškaraca sa stražnjeg dijela vozila otvorilo vatru na patrolu.

U policiji kažu da je u pucnjavi ranjen najmanje i jedan od napadača.

Juarez u državi Chihuahua smatra se "najnasilnijim" meksičkim gradom u kojemu godišnje smrtno strada najviše ljudi. U posljednje tri godine ondje je ubijeno više od 4000 osoba. Samo lani bilo je više od 2.600 ubojstava, od ukupno 7.700 u cijelom Meksiku.

Metropola sa 1,3 milijuna stanovnika često je poprište pravoga rata narko-kartela za kontrolu lokalnoga tržišta i trgovine drogom prema velikom američkom tržištu, najvećem svjetskom "korisniku" kokaina.

Prije dva tjedna javnu sigurnost u nemirnom gradu preuzela je federalna policija, zamijenivši vojsku. U gradu je razmješteno oko 5.000 federalnih policajaca.