Svijet 30 MILIJUNA EURA

Grčki brodovlasnik oslobođen uz golemu otkupninu

  • Autor: Hina
  • 20.1.2009 13:05:18
  • 20.1.2009 13:05:10

Pericles Panagopoulos, grčki brodovlasnik kojega su 12. siječnja otele nepoznate osobe, oslobođen je noću na utorak u Ateni pošto je njegova obitelj otmičarima isplatila golemu otkupninu, prema medijima najveću ikada isplaćenu otkupninu u Grčkoj

Panagopoulos je treći bogati poslovni čovjek otet u Ateni u zadnjih pola godine, nakon otmice istaknutog liječnika te direktora aluminijske tvrke za kojega je također bila isplaćena velika otkupnina.
Brodovlasnika je pronašla policijska ophodnja na nekome parkingu u industrijskoj zoni, gdje su ga otmičari ostavili i dojavili obitelji.

Grčki mediji navode da je za njega isplaćena otkupnina od 30 milijuna eura, što se smatra najvećom ikada isplaćenom otkupninom u Grčkoj.

Prema policiji brodovlasnik vjerojatno nije bio zlostavljan, no situacija je bila dramatična jer Panagopoulos mora redovito primati inzulin i upravo je zbog toga njegova supruga putem televizije pozvala otmičara da puste njezina supruga, a ona će biti taokinja dok obitelj ne prikupi novce.
Policijska je istraga upravo zbog inzulina obuhvatila i sve ljekarne u regiji ne bi li se doznalo jesu li otmičari pokušavali kupiti lijekove.

Panagopoulosa, predsjednika brodarske tvrtke 'Superfast Ferries', specijalizirane za trajektni prijevoz na liniji Grčka - Italija, 12. siječnja otela su trojica muškaraca naoružana "kalašnjikovima" dok se vozio na posao.
Svoj poslovni uspon počeo je 1971. tvrtkom Royal Cruise Line koja je dominirala u sektoru krstarenja, a 90-ih godina uglavnom se prebacio na sektor trajektnih linija. Smatra se da je za 280 milijuna eura prodao dijelove svojeg poslovnog carstva Attica u listopadu 2007. grčko-emiratskoj grupi MIG.

 

 


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još