ŠVICARSKA

Pronađena u šumi nakon 12 godina

20.01.2009 u 12:59

Bionic
Reading

Njemica koja je prije 12 godina proglašena nestalom pronađena je živa i, čini se, zdrava u šumi u kantonu Bernu, na zapadu Švicarske, doznaje se od policijskog izvora

Njemica kojoj su 52 godine živjela je u krajnjoj oskudici u šumi Bolligen gotovo godinu dana, prema riječima bernske policije.

Žena koja prilično dobro izgleda, pronađena je početkom siječnja prema informacijama slučajnog prolaznika, izjavila je policija.

Njezino konačište načinjeno uglavnom od šatorskih krila bilo je tako maleno da se u njemu nije mogla uspraviti, dodala je. Kako je javila agencija ATS, čini se da je žena sama sagradila to skrovište.

Žena koja je u veljači 1997. nestala u pokrajini Brandenburg, u bivšoj Istočnoj Njemačkoj, nije htjela reći zašto je boravila u šumi ni zašto je otišla iz svoga doma ne javivši se obitelji i prijateljima.
Kako navodi načelnik općine Bolligen Rudolf Burger, 'čini se da žena ima lakše psihičke smetnje'i govori o 'misiji' koju mora ispuniti.

Žena će još neko vrijeme moći ostati u svom skrovištu, ali su je vlasnici šume zamolili da napusti to mjesto. Ako to ne učini, socijalna služba općine Bolligen pronaći će za nju prikladno rješenje, uz njezin pristanak.