Svijet HRVAT UHIĆEN U SRBIJI

Mariću će biti pružena konzularna pomoć

Hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu upoznato je sa slučajem hrvatskog državljanina Veljka Marića, uhićenog u Srbiji pod sumnjom da je u listopadu 1991. počinio ratni zločin protiv civila u selu Rastovcu, u hrvatskoj općini Grubišnom Polju, i pružit će mu svu pomoć, doznaje Hina u srijedu od Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI)

'Hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu upoznato je s tim slučajem i hrvatskom državljaninu pružit će svu potrebnu konzularnu pomoć', rekao je glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun.

Veljka Marića uhitila je srbijanska policija 18. travnja u Dimitrovgradu, na graničnome prijelazu s Bugarskom, na temelju naloga srbijanskoga tužiteljstva za ratne zločine. Srbija Veljka Marića sumnjiči da je u listopadu 1991. počinio ratni zločin protiv civila u selu Rastovcu u hrvatskoj općini Grubišnom Polju. Po kaznenoj prijavi srbijanskog tužiteljstva, Marić je osumnjičen da je ubio jednu ženu srpske nacionalnosti tražeći u njezinoj kući oružje i njezina sina.

Srbijansko tužiteljstvo priopćilo je da 'osumnjičenik potječe iz kriminalne sredine i da je bio pripadnik Legije stranaca', no Marić to opovrgava.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još