Svijet OTKAZIVANJE LETOVA NA ISTOKU ZEMLJE

Vulkanski pepeo radi probleme i u Kanadi

Vjetrovi koji pušu s Islanda prema Kanadi donijeli su vulkanski pepeo s Islanda do istočne pokrajine Newfoundlanda, zbog čega su mnoge zrakoplovne tvrtke već uvele preventivne mjere, izvijestila je u ponedjeljak kanadska TV mreža CBC

Mnogi su letovi u odlasku i dolasku otkazani u Zračnoj luci 'St. John's' zbog opasnosti od vulkanskog pepela koji je prizemljio zrakoplove u Europi. Lošim uvjetima za letenje u ponedjeljak je pridonijela i magla.

Po internetskoj stranici Zračne luke 'St. John's', većina letova u odlasku bila je ili otkazana ili odgođena do devet sati ujutro po lokalnom vremenu.

Glasnogovornica te zračne luke Marie Manning izjavila je da mjerodavna služba za zračni promet 'Transport Kanada' pomno nadzire utjecaj vuklanskog pepela na kanadski zračni prostor.

U međuvremenu je kanadski Meteorološki centar objavio da je opasnost malo vjerojatna jer satelitske snimke ne pokazuju visoku koncentraciju pepela.

CBC navodi da nije izdana zapovijed za zatvaranje kanadskoga zračnog prostora, a glasnogovornica Zračne luke 'St. John's' je rekla da će zrakoplovne tvrtke same odlučiti o tome hoće li nastaviti s letovima tijekom dana.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još