Svijet POSVAJANJE

Rusi Amerikancima više ne daju djecu

Pošto je jedna Amerikanka posvojenog sina zrakoplovom poslala natrag u Moskvu s porukom da ga više neće, Rusija više ne daje djecu na posvajanje u američke obitelji, objavilo je u četvrtak rusko ministarstvo vanjskih poslova

Potpis videa ...
Artjom Saveljev (7), stigao je prošli tjedan sam na moskovski aerodrom s pismom u kojem se moli ruska vlada da poništi posvojenje jer je dijete mentalno nestabilno.

Predsjednik Dmitrij Medvedev osudio je taj događaj 'kako monstruozan', a ministarstvo vanjskih poslova u četvrtak je objavilo da više neće odobravati posvajanja dok s američkim vlastima ne postigne novi sporazum kojim će se taj postupak regulirati.

'Budućnost posvajanja ruske djece u američke obitelji, a sada je to obustavljeno, bit će moguća samo ako se postigne takav dogovor', rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Andrej Nesterenko na konferenciji za novinare u Moskvi.

Medvedev traži sporazum koji će precizirati dužnosti američkih roditelja u takvim slučajevima te stvaranje sustava nadzora da se vidi u kakvim uvjetima žive posvojena djeca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još