Svijet PAPA O PEDOFILIJI

'Kritike Crkve su robovanje diktaturi konformizma!'

Papa Benedikt XVI. izjavio je u četvrtak da seksualni skandali koji potresaju Rimokatoličku crkvu pokazuju da se Crkva mora pokajati za svoje grijehe

'Danas, izloženi udarcima svijeta koji nam govori o našim grijesima, sposobnost pokajanja smatramo milošću i shvaćamo koliko je to potrebno, kao i priznati ono što je u našim životima krivo', rekao je Papa u obraćanju vjernicima u Vatikanu.

To uključuje 'otvorenost prema oprostu, spremnost oprostiti i promijeniti se', dodao je Papa čija je zadnja izjava o pedofiliji svećenika bilo pismo irskom narodu, objavljeno 20. ožujka.

Papino isticanje pokajanja u suprotnosti je s ustrajanjem visokih crkvenih dužnosnika u obrani Crkve i Pape od, kako ističu, orkestrirane kampanje neprijateljskih medija.

No i Benedikt XVI. uzvratio je na kritike ocijenivši ih robovanjem diktaturi konformizma. 'Konformizam, u kojem je obvezno misliti i djelovati kao svi ostali, i suptilna ili nesuptilna agresija prema Crkvi, pokazuje kako taj konformizam može biti prava diktatura', rekao je Papa.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još