BRAZIL

Pod urušenim krovom crkve poginulo sedam vjernika

19.01.2009 u 08:02

Bionic
Reading

Najmanje je sedam osoba poginulo, a više od 50 ih ostalo je zatrpano nakon što se na njih u nedjelju srušio krov evangelističke crkve u Sao Paolu, izvijestili su vatrogasci

Uzrok urušavanja krova još uvijek je nepoznat, a neimenovani dužnosnik Reutersu je izjavio da bi potraga za unesrećenima mogla trajati danima.

Jedan internetski portal objavio je izjave vatrogasnih dužnosnika koji tvrde da je u trenutku rušenja krova na bogoslužju u Crkvi ponovnog rođenja u Kristu bilo između 400 i 500 ljudi, no Crkva je taj podatak demantirala priopćenjem, u kojem tvrdi da je na bogoslužju bilo 60-ak vjernika.

Crkva ponovnog rođenja u Kristu jedna je od najvećih među stotinama evangeličkih crkvi u Brazilu, a među njezinim sljedbenicima je i poznati brazilski nogometaš Kaka, koji se u toj crkvi i vjenčao u prosincu 2005.

Crkvu je 1986. osnovao bračni par Estevam i Sonia Hernandes, koji su lani završili u zatvoru u Miamiu jer su preko granice pokušali prokrijumčariti veću svotu novca. SAD je odbila njihovo izručenje Brazilu, koji im sudi za pranje novca.