ČETVERO RANJENIH

Oružani obračuni u centru New Yorka

05.04.2010 u 22:23

Bionic
Reading

U središtu Manhattana u New Yorku zabilježene su tri pucnjave u kojima su ranjene četiri osobe a 54 su uhićene, objavila je u ponedjeljak policija

Sva tri incidenta dogodila su se zasebno u nedjelju, u razmaku od tri sata na Sedmoj aveniji.

Policija je objavila da je uhitila 54 osobe, ali da su naoružani napadači iz sva tri incidenta i dalje na slobodi, izvijestila je lokalna televizija WPIX-TV.

Prvi incident dogodio se u 11:30 sati kada je 21-godišnjak ustrijeljen u gležanj na križanju 41. ulice i 7. avenije na Times Square-u. On je prebačen u lokalnu bolnicu u stabilnom stanju.

Samo sat kasnije, jedna 21-godišnjakinja je pogođena u lice iz zračnog pištolja na križanju 51. ulice i 7. avenije kod Rockefeller Centra. Žrtva je prebačene u bolnicu St. Luke u stabilnom stanju.

Treća pucnjava dogodila se u 14:30 sati na križanju 34. ulice i 7. avenije kod željezničkog kolodvora Penn. Jedna 19-godišnja djevojka je ustrijeljena u rame, a 18-godišnjakinja u nogu. Obje djevojke su prebačene u bolnicu Bellevue u stabilnom stanju.

Policija je objavila da tri incidenta djeluju nepovezano.

Pedeset i četiri osobe, uključujući devet maloljetnika, uhićeno je zbog prekršaja i kaznenih djela, uključujući napad, posjedovanje oružja i remećenje javnog reda. Istraga je tijeku.