TRESLO SE I U LOS ANGELESU

Potres jačine 7,2 Richtera pogodio sjever Meksika

05.04.2010 u 07:32

Bionic
Reading

Potres snage 7,2 Richtera, koji je u nedjelju pogodio područje Baja California na sjeveru pacifičke obale Meksika, osjetio se u južnoj Kaliforniji, Arizoni i Nevadi, a prema prvim izvješćima zabilježene su samo manje štete

Najsnažniji potres u toj seizmički aktivnoj regiji u posljednjih 18 godina, zabilježen je u 15.40 sati po zapadnoameričkom vremenu, a epicentar mu se nalazio 175 km jugoistočno od meksičkog pograničnog grada Tijuane, objavila je Geološka služba SAD-a.

Načelnik vatrogasne službe Tijuane, Rafael Carillo, izjavio je da su vatrogasci spašavali ljude zarobljene u liftu jednog hotela, te da su vatrogasci do sada primili izvješća o manjim štetama.

Ipak, prema prvim dojavama s terena jedan je muškarac poginuo kada se srušila njegova kuća izvan grada Mexicalia, a drugi je smrtno stradao kada je u panici izjurio na cestu i pregazio ga je automobil.
Najmanje stotinu ljudi je ozlijeđeno u potresu. Osim pukotina na zidovima i razbijenih stakala, nije zabilježena znatnija materijalna šteta.

Svih 300 pacijenata Opće bolnice u Mexicaliju evakurano je u privatne klinike zbog toga što je zgrada bolnice ostala bez struje i vode.

U hotelu Crowne Plaza u Mexicali, gradu u blizini epicentra, recepcionar Juan Carlos Fernandez kazao je da imaju manje štete, uključujući razbijene prozore i polomljene slavine, izvijestio je Associated Press.

Više od 5.000 kućanstava elektro-mreže tvrtke Southern California Edison, bilo je pogođeno s kraćim poremećajem u opskrbi strujom.