Svijet 'KAD SE PRIBERE'

Prijatelji kapetana Dragana vjeruju da će se predati

Pristalice Dragana Vasiljkovića, osumnjičenika za ratne zločine koji je u bijegu otkako je australski vrhovni sud odlučio da ga treba izručiti Hrvatskoj, kažu kako očekuju da će se on sam predati policiji

Vasiljković, poznat i kao kapetan Dragan, australskoga imena Daniel Snedden, od utorka nije dostupan australskoj saveznoj policiji, piše u subotu list Sydney Morning Herald.

Policajci su više puta bili u njegovoj kući blizu Coffs Harboura, gdje taj 65-godišnjak živi zadnjih šest mjeseci, ali ga nisu našli.

Vasićev skalpel: Gdje je kapetan Dragan?

Ilija Glišić, jedan od prijatelja, kaže da ne zna gdje je Vasiljković, ali tvrdi da taj bivši srpski paravojni čelik nije planirao bijeg u slučaju da ga australski sud odluči izručiti. "Mislim da će se sam uskoro predati, vjerojatno poslije Uskrsa, kad se pribere", rekao je Glišić.

"Kad prikupi duhovnu snagu, vjerujem da će se predati... Ako dotad stupi u kontakt sa mnom ili s bilo kime drugim u srpskoj zajednici, i mi ćemo mu savjetovati da tako postupi".

Glišić kaže da je posljednji put s Vasiljkovićem razgovarao u ponedjeljak, kad ga je posljednji put vidjela i australska savezna policija.

Vasiljković je zadnjih šest mjeseci povučeno živio u malome mjestu Boambeeju kraj Coffs Harboura, s prijateljicom i pristalicom Nadom Lukich-Bruce.

Susjedi nisu znali tko je, smatrali su ga tek njezinim novim dečkom. Kad su mjesne novine u četvrtak objavile priču o tome da među njima živi osumnjičeni srpski ratni zločinac, kapetan Dragan već je bio pobjegao.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još