Svijet POTONUĆE BRODA KOD GALICIJE

Spašena dvojica hrvatskih mornara

Dvojica članova posade teretnog broda, koji je plovio pod zastavom Barbadosa, smatraju se nestalima nakon njegova potonuća sjeverozapadno od španjolske obale, izvijestila je u utorak španjolska obalna straža.

Španjolski i portugalski spasioci uspjeli su u utorak ujutro spasiti 22 od 24 članova posade teretnjaka Kea, među kojima je najviše Filipinaca, izvijestio je glasnogovornik obalne straže u La Coruni, prenosi agencija France Presse.

Potraga za nestalim pomorcima se nastavlja. Teretnjak, u koji je već u ponedjeljak navečer počela prodirati voda, potonuo je u utorak uz obalu Galicije. Glasnogovornik je naveo da su najveći broj članova posade činili Filipinci (19), a ostali su članovi posade hrvatske (njih dvojica), ruske, litavske ili ganske nacionalnosti. Posao spasilačkim ekipama otežava iznimno loše vrijeme i udaljenost od obale.

France Presse ne navodi nacionalnost nestalih članova posade.

Brod Kea plovio je iz Sankt Peterburga prema luci Santa Marta u Kolumbiji.

Kako doznajemo iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI), oba hrvatska državljana koja su se nalazila na brodu, kapetan broda i brodski električar, su spašeni te se trenutno nalaze u španjolskom gradu La Coruni. Veleposlanstvo RH u Madridu stupilo je tijekom jučerašnjeg dana u kontakt s kapetanom broda te o svemu izvijestilo njihove obitelji i pomorske agente.

Veleposlanstvo će i nadalje biti u kontaktu s dvojicom spašenih hrvatskih pomoraca kako bi im pružilo potrebnu konzularnu ili bilo koju drugu pomoć u okviru svojih nadležnosti, poručuju iz MVPEI-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još