Svijet AUSTRALSKI VRHOVNI SUD

Odluka o kapetanu Draganu za par mjeseci

Vrhovni sud Australije, pred kojim je u ponedjeljak započela rasprava o žalbi Hrvatske na odluku Federalnog suda o neizručenju Dragana Vasiljkovića, mogao bi u roku od tri do šest mjeseci donijeti svoju odluku, objavilo je u ponedjeljak hrvatsko Ministarstvo pravosuđa

'Sukladno dosadašnjoj praksi suda, može se očekivati da će odluku o žalbi Vrhovni sud objaviti u roku od tri do šest mjeseci nakon održane rasprave', prema priopćenju.

Ministarstvo u svom priopćenju podsjeća da je u ponedjeljak 'pred Vrhovnim sudom Australije započela rasprava na kojoj će sud odlučivati o žalbi koju je dana 22. veljače 2010. u ime Republike Hrvatske podnio ravnatelj javnog tužiteljstva Commonwealtha protiv odluke Vijeća Federalnog suda Australije od 2. rujna 2009, a kojom je odbijena molba za izručenje Dragana Vasiljkovića Republici Hrvatskoj'.

Ministarstvo također dodaje da raspravu prate djelatnici hrvatskog veleposlanstva u Australiji, a očekuje se da bi rasprava pred Vrhovnim sudom Australije trebala trajati nekoliko dana.

Dragan Vasiljković, poznat kao 'kapetan Dragan', optužen je u Hrvatskoj za ratne zločine počinjene nad zarobljenim pripadnicima HV-a i Hrvatske policije u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. godine.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još