NOVAC NA CESTI

Iz blindiranog vozila ispalo 300 tisuća dolara

26.03.2010 u 11:10

Bionic
Reading

Otvaranje vrata blindiranog vozila i rasipanje oko 300 tisuća dolara po cesti, stvorili su prometni kaos u Whitehallu, predgrađu Columbusa u američkoj saveznoj državi Ohio, jer su građani zaustavljali vozila da bi pokupili novac, a na kraju je policija objavila da nedostaje 100.000 dolara

Incident koji je izgledao poput snimanja scene iz akcijskog filma, donio je ozbiljnu glavobolju policiji Whitehalla i blindiranom auto servisu Garda, objavio je u četvrtak web portal Columbus Local News.

'Bilo je novca svugdje po cesti', izjavio je policijski narednik Dan Kelso.

Vozač blindiranog vozila nije znao da mu je velika vreća s novcem, u kojoj je bilo nekoliko manjih vreća, ispala kroz otvorena stražnja vrata i nastavio je vožnju, priopćila je policija. U međuvremenu se vreća koja je ispala, otvorila i pokazala svoj sadržaj.

Nekoliko ljudi pomoglo je policiji u upravljanju prometom, a četiri osobe predale su policiji oko 9.000 dolara koje su sakupile na cesti.

Policija je uspjela prikupiti više od 200.000 dolara, no oko 100.000 i dalje nedostaje, rekao je Kelso.

Policija je obećala da neće kazneno goniti one građane koji dobrovoljno vrate novac u njezinu postaju te zaprijetila optužbama onima koji budu identificirani.