Svijet ŽBOGAR ZA VEČERNJE NOVOSTI:

'Sastankom na Brdu kod Kranja započet dijalog'

Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar ocijenio je, za beogradski dnevnik 'Večernje novosti' od srijede, da je regionalna konferencija na Brdu kod Kranja bila uspješna jer je započet dijalog u regiji

Žbogar je istaknuo da je njegova zemlja sve učinila kako bi Srbija sudjelovala na konferenciji, ali da u tome nije uspjela, zbog čega veoma žali.

'Dijalog je uvijek važan da bi se ostvarilo povjerenje koje bi dovelo do mirnije situacije. Veoma žalimo što Srbija nije došla. Pokušali smo iznaći način da bi sudjelovala. Ovaj put nismo uspjeli. Ali, ovo je bio prvi susret, ne i posljednji. Već smo se dogovorili za sljedeći skup', dodao je.

Upitan razumije li razloge zbog kojih Srbija nije nazočila skupu, šef slovenske diplomacije kazao je kako shvaća da je to bio vrlo osjetljiv trenutak zbog očekivanja presude Međunarodnog suda pravde u Haagu o Kosovu, te da je Srbija zbog toga možda još osjetljivija.

Žbogar je izrazio očekivanje da će na predstojećoj konferenciji Europske unije i zapadnog Balkana u Sarajevu, koju će organizirati EU, sudjelovati i Srbija i Kosovo.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još