Svijet RAT U GAZI

Ubijen veteran iz BiH i proglašen mučenikom

  • Autor: tportal.hr
  • 16.1.2009 9:32:21
  • 16.1.2009 9:13:00

Abu Mohammed Al Marri, koji se borio u Bosni i Hercegovini, poginuo je jučer u izraelskom raketiranju na pojas Gaze, objavilo je jučer nekoliko listova iz Saudijske Arabije

Ovaj Arapin je tajnim tunelima, koje između ostaloga raketiraju izraelski zrakoplovi, ovih dana prešao u Gazu kako bi se borio u redovima Hamasa.

Prema navodima saudijskih listova, Abu Mohammed Al Marri je došao u Gazu desetak dana uoči pokretanja izraelske ofenzive.

Abu Mohammed Al Marri opisuju kao 'veterana' koji je svoj ratni put počeo u talibanskim redovima šezdesetih godina boreći se protiv Rusa u Afganistanu. Kasnije se borio u Čečeniji te na strani bosanskih muslimana u ratovima protiv Srba i Hrvata u Bosni, navode saudijski mediji, a prenosi Bljesak.info.

Hamas je Abu Mohammeda Al Marrija jučer proglasio mučenikom zemlje Gaze, kao 'prvog stranog borca koji je poginuo u najnovijem ratu protiv cionističkog režima', a pokopan je na groblju u Gazi s desetak Hamasovih boraca ubijenih u razmjeni vatre s izraelskim vojnicima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još