Svijet OBJAVA U SUBOTU

Papa napokon potpisao pismo o pedofiliji u Irskoj

Papa Benedikt XVI. potpisao je u petak dugoočekivano pastoralno pismo irskim katolicima o svećeničkom zlostavljanju djece, priopćila je Sveta Stolica

Pismo će se objaviti u subotu, a predstojnik tiskovnog ureda Svete Stolice, velečasni Federico Lombardi izvijestit će istodobno o njegovu sadržaju na tiskovnoj konferenciji kojoj će nazočiti predstavnici medija akreditirani pri Svetoj Stolici.

Benedikt XVI. je rekao vjernicima na općoj audijenciji srijedom kako se nada da će pismo 'pomoći u procesu pokajanja, iscjeljenja i obnove'.

Papine izjave podudarile su se vremenski s isprikom čelnika irske Katoličke crkve, kardinala Seana Bradyja, zbog toga što nije obavijestio policiju o svećeniku osuđenom za spolno zlostavljanje 20 djece tijekom četrdesetogodišnjeg razdoblja.

Početkom tjedna visoki dužnosnik Svete Stolice, nadbiskup Rino Fisichella rekao je da će u pismu biti navedene 'posebne mjere' o tome kako crkvene ustanove i zajednice, ne samo u Irskoj, trebaju postupiti u slučaju pedofilije ili drugih oblika zlostavljanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još