Svijet VATIKAN NA PREKRETNICI

Što stoji u Papinu pismu o pedofiliji u Crkvi?

  • Autor: tportal.hr
  • 19.3.2010 13:36:00
  • 19.3.2010 12:46:00

Papa Benedikt XVI napisao je pismo o pedofilskom skandalu koji je do temelja uzdrmao Katoličku crkvu u Irskoj, ali i širom svijeta

Kako javlja BBC, pismo poglavara Katoličke crkve trebalo bi donijeti upute i preporuke kako sprečavati i kažnjavati seksualno zlostavljanje djece koje su počinili svećenici. No još uvijek je nepoznato hoće li pismo, koje će biti pročitano na nedjeljnim misama u cijeloj Irskoj, a Vatikan će ga i službeno objaviti istog dana, donijeti ikakvu ispriku žrtvama silovanja.

Podsjetimo, u posljednjih nekoliko mjeseci pedofilski su skandali potresli Katoličku crkvu u nizu europskih zemalja, od Nizozemske i Austrije preko Švicarske pa sve do Njemačke, domovine aktualnog pape.

Benedikt XVI i osobno je prozvan za skrivanje svećenika pedofila od lica pravde, o čemu je tportal također nedavno pisao.

Prema pisanju BBC-ja, čini se da će Papino pismo imati puno šire implikacije od skandala u Irskoj, koji je samo neposredan povod za ovakvo obraćanje javnosti.

No kakve će one zaista biti i predstoji li Katoličkoj crkvi zaista veliki preokret, koji mnogi zazivaju, doznat ćemo u nedjelju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još