Svijet DENAROVI LJUDI

Uhićeno 19 bliskih suradnika šefa Cosa nostre

Talijanske vlasti su u ponedjeljak objavile da su uhitile devetnaestero bliskih suradnika šefa Cosa nostre, sicilijanske mafije, Mattea Messine Denara, među kojima i njegova brata koji je nedavno izašao iz zatvora, pod optužbom da su mu pomagali u bijegu, napose prenoseći njegove naredbe podređenima

'Obruč se steže oko najvećeg mafijaškog šefa (Messine Denara) u bijegu i optimističan sam što se tiče njegova skorog uhićenja', sa zadovoljstvom je komentirao ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni.

Devetnaestero uhićenih optuženo je za zločinačko udruživanje, nezakonit prijenos imovine i vrijednosnica te za iznudu, pišu talijanska glasila.

U operaciji pod nazivom Golem 2, četrdeset pretresa je obavljeno na Siciliji, u okruzima Trapaniju, Palermu i Caltanisetti, ali i u središtu i na sjeveru zemlje, na području Milana, Torina, Coma, Imperije, Lucce i Sienne.

Istraga je pokazala da se mafijaški šef Messina Denaro često oslanjao na suradnike koji nikada nisu kažnjavani da bi organizirali njegov bijeg pred policijom i obiteljske poslove.

U operaciji Golem 2 uhićen je i mafijaški doajen u Trapaniju, odakle potječe Messina Denaro, osamdesetogodišnjak Antonino Marotta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još