Svijet NIJE PREVELIKO ČUDO

Berlusconi - najbogatiji talijanski političar

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi je najbogatiji političar u zemlji, s prijavljenom zaradom od 23 milijuna eura u 2008., po poreznim karticama zastupnika koje je u ponedjeljak objavio parlament.

Silvio Berlusconi je daleko ispred svih, sa 23.057.981 eurom, a u prethodnoj godini zaradio je 14.532.538 eura, po talijanskim medijima koji objavljuju informaciju ne komentirajući veliku razliku od gotovo 9 milijuna eura razlike između 2008. i 2007.

Među ministrima je najbogatiji ministar obrane Ignazio La Russa koji je poreznicima prijavio 517.000 eura, a najsiromašniji je, što je prilično teško protumačiti, ministar gospodarstva i financija Giulio Tremonti koji je zaradio 39.672 eura, a godinu ranije 4,5 milijuna.

Po listi najbogatijih ljudi u 2010. čije se bogatstvo mjeri u milijardama dolara, koju je objavio časopis Forbes, Berlusconi, čije se ukupno bogatstvo procjenjuje na oko 9,4 milijarde dolara, treći je najbogatiji Talijan, iza Michelea Ferrera, predsjednika prehrambenog carstva koje obuhvaća Nutellu, a iza njega je Leonardo Del Vecchio, utemeljitelj i predsjednik Luxottice, najvećeg svjetskog proizvođača naočala.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još