Svijet EVAKUIRANO 5000 LJUDI

Silovit uragan pogodio Fidži

Snažan uragan, jačine četiri stupnja na ljestvici do pet, pogodio je u ponedjeljak sjever otočja Fidži, oštetivši brojne kuće, a oko 5000 stanovnika tog područja je evakuirano, izvijestio je Ured za prirodne katastrofe i nesreće

Uragan Tomas karakteriziraju vjetrovi koji pušu prosječnom brzinom od 175 km/h, a u predstojećih 12 do 24 sata bi, kako su najavili meteorolozi, mogli dosegnuti i 200 km/h, s povremenim udarima do 270 km/h.

Na moru je uragan Tomas podigao valove visoke i do 7,2 m, pa su svi brodovi upozoreni da izbjegavaju plovidbu tim područjem. 'Uragan bi svoj vrhunac trebao dosegnuti tijekom noći ili sutra ujutro', rekao je šef lokalne meteorološke službe Rajendra Prasad. Iz kuća je evakuirano oko 5000 osoba, za čiji su se privremeni smještaj pobrinule vlasti. Osobito je na udaru otok Vanua Levu.

Ceste su blokirale odlomljene grane i stabla koja je srušio vjetar, električni vodovi su uništeni, a onemogućena je i komunikacija s manjim otocima. Tomas bi se s otoka Vanua Levu trebao kretati prema glavnom otoku Fidžija, Viti Levu. Na arhipelagu Fidži ukupno živi nešto manje od milijun stanovnika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još