Svijet ŠTRAJK NAJVEĆEG SINDIKATA

Prosvjedovalo milijun Talijana

Članovi najutjecajnijeg talijanskog sindikata CGIL-a, u petak su prosvjedovali zbog neodgovarajućih mjera za prevladavanje krize

CGIL je pozdravio uspješno organizirani prosvjed u kojemu je, prema podacima sindikata, diljem zemlje sudjelovalo oko milijun demonstranata.

CGIL ima oko pet milijuna članova. Oni su odlučili organizirati veliki štrajk 'kako bi od talijanske vlade zatražili da se uhvati u koštac s krizom, na način da počne primjenjivati drukčiju politiku', rekao je za list Corriere della Sera njegov glavni tajnik Guglielmo Epifani.

CGIL također traži poduzimanje 'mjera koje će jamčiti prihod svima onima koji izgube posao' te smanjenje državnih nameta na plaće i dohotke, koji su se, kako je istaknuo Epifani, povećale.

Ostali talijanski sindikati nisu se pridružili štrajku CGIL-a, već su ga osudili. Štrajk, koji je u privatnom sektoru trajao četiri sata, a u javnome sektoru i u prijevozu osam sati, prouzročio je brojne poteškoće, osobito u Rimu, gdje je došlo do velikih problema u javnome prijevozu.

U zračnome prijevozu štrajk je trajao od 10,00 do 14,00 sati, no tvrtka Alitalia izvijestila kako putnici nisu pretjerano osjetili njegove posljedice, jer su prebačeni na linije drugih zrakoplovnih tvrtki.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još