OJAČANA SURADNJA

Rusija će u Indiji graditi do 16 nuklearnih reaktora

12.03.2010 u 19:26

Bionic
Reading

Rusija i Indija potpisale su u petak niz sporazuma, a među njima nekoliko sporazuma o suradnji na području atomske energije kojima je predviđena izgradnja do 16 nuklearnih reaktora u Indiji, javljaju ruski mediji

Sporazumi su potpisani nakon susreta ruskog premijera Vladimira Putina, koji boravi u posjetu Indiji, i njegova domaćina premijera Manmohana Singa.

Među ostalima je potpisan međuvladin sporazum o suradnji na području uporabe atomske energije u miroljubive svrhe te smjernice za razvoj suradnje na tom planu u 2010. godini.

Po riječima potpredsjednika ruske vlade Sergeja Ivanova, Rusija i Indija dogovorile su se o izgradnji do 16 nuklearnih reaktora.'Danas je potpisan niz sporazuma. Među njima je i sporazum koji predviđa gradnju do 16 reaktora', kazao je.

Dvije zemlje također su potpisale ugovor u vrijednosti od 1,5 milijardi američkih dolara o isporuci dodatnih 29 Migova 29K. Početak isporuke predviđen je za 2012. Ivanov je rekao da će nosač zrakoplova Admiral Gorškov biti isporučen Indiji do kraja iste godine.

Putin se također sastao s indijskom predsjednicom Pratibhom Patil.