Svijet S LEGITIMNIM CILJEM

Izrael raketirao sjedište UN-a u Gazi

  • Autor: tportal.hr
  • 15.1.2009 12:27:13
  • 15.1.2009 11:55:00

Najmanje troje ljudi danas je ranjeno kada se sjedište Agencije za pomoć UN (UNWRA) u gradu Gazi našlo u unakrsnoj vatri izraelskih kopnenih snaga i naoružanih pripadnika palestinskog pokreta Hamas

Direktor Agencije John Ging okrivio je za udar izraelsku vojsku navodeći da je topnička vatra pogodila direktno dio sjedišta te da je pogođeno i obližnje skladište fosforne municije i da je izbio požar. Napad se dogodio u četvrtak ujutro u trenutku kada su izraelske kopnene snage, uz podršku helikoptera, ušle u stambeni dio grada Gaze, koji je napučen s oko pola milijuna stanovnika.

'U tom dijelu grada, koji je veoma gusto naseljen, bilo je topničke i tenkovske paljbe', rekao je Ging za američku TV mrežu CNN, naglasivši da se eksplozije i pucnjava čuju od ranih jutarnjih sati.

Ging je kazao da su se stanovnici Gaze sklonili u sjedište UN-a vjerujući da je tamo sigurnije nego u njihovim stanovima. Broj žrtava, međutim, raste iz sata u sat. Izraelska vojska je odgovorila na ovu izjavu Ginga da je samo uzvratila na pucnjavu Hamasovaca.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još